Ventilation Gävle

Kompletta lösningar inom ventilation •

Obligatorisk ventilationskontroll OVK

En obligatorisk ventilationskontroll OVK ska genomföras med jämna mellanrum. Vi på Ventilation Gävle är certifierade att utföra OVK. Vid en kontroll undersöker vi om ditt ventilationssystem fungerar på ett tillfredsställande sätt. Våra funktionskontrollanter är ackrediterade och behöriga att säkerställa att ditt inomhusklimat är bra. De kan ge förslag på hur du optimerar systemet för att minska energiåtgången, något som leder till besparingar både för dig och för miljön. Vid en OVK utfärdar vi ett protokoll och det intyg som krävs.

Vi gör OVK besiktning i enlighet med regelverket

Sedan 1991 är det obligatoriskt att kontrollera ventilation. Som ägare av en fastighet är det du själv som väljer en ackrediterad kontrollant som ska utföra besiktningen. Om du äger en fastighet med flerbostäder eller kontor ska kontrollen utföras antingen vart tredje eller sjätte år. Regeln är att FT- och FTX-ventilation ska undersökas oftare än S-, F- och FX-ventilation. En- och tvåbostadshus med FT-, FX- eller FTX-ventilation behöver inte undersökas regelbundet, men en första installationsbesiktning är alltid obligatorisk. Vår kontrollant utfärdar ett OVK protokoll som skickas till byggnadsnämnden samt ett intyg som du får behålla.

Obligatorisk ventilationskontroll OVK i Gävle för ett fungerande ventilationssystem

Innan vi utfärdar ett OVK protokoll undersöker vi att en rad saker fungerar i enlighet med de gällande reglerna:

 • Att ventilationen fungerar på ett tillfredsställande sätt
 • Förekomsten av föroreningar i ventilationssystemet
 • Att skötselråd och instruktioner finns tillgängliga

Prisvärda lösningar för ventilation

Vi anser att en obligatorisk ventilationskontroll OVK i Gävle inte ska behöva bli en dyrbar affär. Vi har ett stort kontaktnät och lång branscherfarenhet, något som gör att vi kan hålla nere priserna. Vår personal besvarar gärna de frågor du kan tänkas ha inför en kommande besiktning och de kan skicka information som ger en klar överblick över vad kontrollen kommer att kosta. Vi är experter på olika typer av till- och frånluftslösningar och vid behov kan kan vi även förse dig med ett nytt ventilationssystem till ett bra kostnad.

 • VÄLKOMMEN TILL OSS

  Vi är en firma som kan hjälpa dig med installation och underhåll av frånluftslösningar och ventilationsanläggningar.

  Adress:
  Alfreds hage 8
  805 98 Gävle

  Telefon:
  010-4100789

  E-post:
  offert@ventilationgavle.se

  Orgnr:
  5567592737

OM OSS

Vi är en firma som kan hjälpa dig med installation och underhåll av frånluftslösningar och ventilationsanläggningar.

Ventilationgävle.se kommer hantera din förfrågan för statistikändamål. HMP Ventilation AB kommer hantera dina kontaktuppgifter för att besvara offertförfrågan.

KONTAKT

Alfreds hage 8
805 98 Gävle

010-4100789

offert@ventilationgavle.se

Orgnr:
5567592737